Kópé Fajáték webáruház

Önfeledt játék, vidám tanulás

Játékok és könyvek

Hírlevél

Szeretném, hogy kapcsolatban maradjunk, ezért hozzájárulok, hogy a kopefajatek.hu webáruháztól hírlevelet kapjak.
Az Adatkezelési Tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

10 tipp az örömteli olvasásért

1. Az olvasás szeretetének kulcsa a szavakban, a szavak értésében rejlik: hallani, látni, kimondani és a mindennapi élethez kell tudnunk kapcsolni a szavakat. Csupán a rendszeres beszélgetés is garantálja  a gyermekek gazdagabb szókincsét. Megtehetjük ezt bármikor: bevásárlás közben, úton az iskolába, vagy az autóban ülve.

2. Minden nap szánjatok időt az olvasásra. Keressetek egy csendes helyet, ahol a könyvre, az olvasásra tudtok koncentrálni. Gyermeked hamarosan kapcsolatot talál majd az osztatlan figyelem és az olvasás élvezete között.

3. Készülj fel arra is, hogy az olvasás esetleg egyszerűen nem szerepel a kedvencek között. Ne erőltesd! Ne legyen kellemetlen csatározás miatta közted és gyermeked között. Mindig legyen nálad azért egy jó könyv - a táskádban vagy az autóban, - egy esetleges várakozás rövidebbnek tűnhet, ha egy jó történet leköti a figyelmeteket.

4. Olvass gyermekednek olyan könyveket, amiben Te is örömödet leled! Az örömöd ragályos lesz! Olvassatok olyan könyveket, amiket gyermeked választ! Dícsérd meg a választását!

5. Időnként állj meg olvasás közben, és tegyél fel kérdéseket a hallottakról vagy a könyvben található képekről!   Próbálj kitalálni olyan kérdéseket, amelyekre bővebben kell válaszolni, mint egy egyerű igen vagy nem. "Mit gondolsz, mi fog történni?" Kit kedvelsz leginkább a történetben?"

 6. Kapcsold  a történetet a hétköznapi élethez! Ha egy kutyáról olvastok mesét, beszéljetek az ismerős kutyusokról. Milyen nagyok? Milyen a színük? Ki a gazdájuk? Találjatok ki közösen egy új történetet róluk, majd keressetek valakit, akinek elmondhatjátok.

7. Állj meg időnként, és mutass rá egy-egy érdekes szóra. Mondd ki, és kérd meg, hogy ismételje el. Lehet, hogy nem tud még olvasni, de ily módon megerősödhet benne, hogy a vicces fekete sorok a lapokon varázslatos jelentéssel bírnak.

 8. Használd ki gyermeked érdeklődését! Ha érdeklik őt a bogarak, kutasd fel számára a bogarakkal foglalkozó könyveket! Ha kérdése van, menjetek együtt a könyvespolchoz, és keressétek meg közösen a választ valamelyik könyvben - még akkor is, ha Te már tudod a választ!

9. Nézzetek együtt TV-t, és beszéljétek meg a látottakat! Hasonlítsátok össze a könyvekkel és a mindennapi élettel azt, amit láttatok. Tegyél fel kérdéseket! Olvassatok a műsorhoz kapcsolódó könyveket!

10. Iratkozztaok be egy könyvtárba! Nem kell milliomosnak lenned, hogy egy teljes háznyi könyv a rendelkezésedre álljon. Kérd meg a könyvtárost, hogy ajánljon nekek könyveket! Keressétek meg együtt! 

Gyermekvilág cikkek

Maradjunk kapcsolatban!

Szeretném, hogy kapcsolatban maradjunk, ezért hozzájárulok, hogy a kopefajatek.hu webáruháztól hírlevelet kapjak.
Az Adatkezelési Tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Legnépszerűbb márkáink

Kövess minket a Facebook-on!