Kópé Fajáték webáruház

Önfeledt játék, vidám tanulás

Játékok és könyvek

miniLÜK kirakókészlet, mini lük készlet, mini lük keret, minilük keretminiLÜK kirakókészlet

miniLÜK kirakókészlet

Minden miniLÜK füzethez ezt használjuk!
Array
3250 Ft
2-3 munkanap
Leírás

A miniLÜK kirakókészlet a LÜK rendszer "lelke". Az egyes füzetekben megoldásra váró feladatokat, játékokat ezzel az eszközzel játsszuk, és ezzel ellenőrizzük megoldásunk helyességét is. Minden mini LÜK füzethez ugyanezt az alap-kirakót használjuk, így gyermekenként, családonként elegendő egyszer beszerezni.

 

 

Hogyan használjuk a kirakót?

 

Zöld színű füzetek:

 

alt

 

 

Nyissuk ki a miniLÜK kirakókészletet. Válasszunk ki a miniLÜK füzetből egy feladatlapot, és tegyük a kinyitott kirakó dobozának átlátszó fedelét a kiválasztott feladatlap alsó felére.
Vegyük kézbe az 1. műanyag lapocskát, és nézzük meg a feladatlap felső részén az 1. számú képet. Az alsó-felső margón lévő képecskék segítségével állapítsuk meg, mi a szabály, és keressük meg az 1. kép párját az alsó lapon.

Ábránkon pl. a felső 1. mezőben egy sárga alakzat látható, melynek zöld párja az alsó 9. mezőben van. Tehát az 1. lapocskát a doboz átlátszó fedelébe a 9. mezőre kell tenni.

 

alt

 

Ezt követően, folytatva a 2. lapocskával, ugyanígy játsszunk a megállapított szabály szerint mindaddig, míg mind a tizenkét műanyag lapocska a doboz átlátszó fedelébe kerül (ekkor tehát már a feladatlap alsó felének egyetlen képe sem látható).

Ekkor derül ki, jó megoldásokat választottunk-e vagy sem! Csukjuk be a dobozt – vagyis hajtsuk a kiürült piros felét a megtelt átlátszó fedélre –, aztán fordítsuk vissza, úgy, hogy az átlátszó fedél kerüljön felülre (a doboz hullámos széle lefelé legyen). Ha a műanyag lapocskákból kirajzolódó színes minta hajszálpontosan olyan, mint az, ami a feladatlap jobb sarkában látható, akkor minden megoldásunk hibátlan.

Ha a minták között eltérés van, akkor valahol tévesztettünk: próbáljuk újra megoldani a feladatot! Ugye, minden érthető?

Akkor hát jó mulatást!

 

 

Más színű füzetek (piros, narancssárga):

 

altalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Nyissuk ki a miniLÜK készlet dobozát. Helyezzünk minden műanyag lapocskát – összesen tehát tizenkettőt – a dobozban neki megfelelő, számozott helyre. Ha ez kész, akkor a doboz alsó és felső részén egyaránt láthatók a számok 1-től 12-ig.

• Vegyük kézbe az 1. számú műanyag lapocskát, válasszunk ki egy feladatlapot, és nézzük meg rajta az 1. feladatot. A feladatok számai piros színűek. Gondoljuk végig, mi lehet a megoldás: a lehetséges megoldások mellett a feladatlapon egy-egy fekete szám található, 1-től 12-ig.

• Ha megvan a megoldás, akkor az 1. számú lapocskát tegyük a doboznak arra mezőjére, amelyen a szerintünk jó megoldás száma látható. (A szám mindig a helyes irányban álljon, mintha leírtuk volna.)

• Így folytassuk tovább a játékot, míg mind a tizenkét kis műanyag lap a megoldás helyére kerül.

 

 

alt

 

 

• Most csukjuk be a dobozt, fordítsuk a hátoldalára, és nyissuk ki újra. A lapocskák hátoldala mintát ad ki. Ha ez a minta pontosan egyezik azzal, amit a feladatlap felkínál, akkor minden feladat megoldása jó.

• Ha esetleg a lapocskák hátoldalán kialakult minta nem egészen azonos a feladatlapon lévővel, akkor meg kell találnunk a hibás válasz(oka)t. A minta eltérései segítenek abban, hogy megtaláljuk, hol hibáztunk. Fordítsuk vissza a dobozt a kiinduló helyzetbe, gondoljuk végig újból a feladato(ka)t, és helyezzük máshová a rosszul beillesztett egy vagy több műanyag lapot. Ha elkészültünk, ismét fordítsuk a dobozt a hátoldalára, és ellenőrizzük, egyezik-e a lapocskákon látható minta a feladatlapon lévővel.

• Az előbbi lépés mindaddig ismételhető, míg kialakul a helyes minta – vagyis amíg minden megoldás tökéletes.

Tehát a doboz műanyag lapocskáin látható számok mindig az adott feladatlapon lévő feladatok számainak felelnek meg. A dobozon lévő számok pedig mindig az adott feladatlaphoz tartozó lehetséges megoldások számait jelentik.


Kezdődhet a játék!

 

Életkor
5-7 éves korig
7-10 éves korig
10-12 éves korig
12 éves kortól
Fiúnak vagy lánynak?
Fiúknak ajánljuk
Lányoknak ajánljuk
Fiúknak és lányoknak is ajánljuk

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Gyermekvilág cikkek

Maradjunk kapcsolatban!

Szeretném, hogy kapcsolatban maradjunk, ezért hozzájárulok, hogy a kopefajatek.hu webáruháztól hírlevelet kapjak.
Az Adatkezelési Tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Legnépszerűbb márkáink

Kövess minket a Facebook-on!