Kópé Fajáték webáruház

Önfeledt játék, vidám tanulás

Játékok és könyvek

Fontos tudnivalók

SET! társasjátékSET! társasjáték

SET! társasjáték

81 db kártya, minden lap egyedi, akárcsak a játék maga!

2990 Ft
2-3 munkanap
Leírás

Marsha J. Falco

JÁTÉKSZABÁLY

A játék célja hogy 3 kártyából álló SET-eket találjunk meg az asztalra lehelyezett 12 kártyából.

Minden kártyának 4 tulajdonsága van, amik a következők:

FORMA: ovális, hullámos, rombusz

SZÍN: piros, zöld, lila

SZÁM: 1, 2 vagy 3 forma

TARTALOM: tömör, csíkos, üres

Egy SET 3 kártyából áll, amiben minden jellemzőt külön megvizsgálva, azoknak vagy azonosnak vagy minden kártyán különbözőnek kell lennie. Ennek a szabálynak MINDEN tulajdonság esetében meg kell felelnie a kiválasztott három lapnak. Más szavakkal: a forma vagy azonos mindhárom kártyán, vagy mindegyiken más; a szín vagy azonos mindhárom kártyán, vagy mindegyiken különböző, stb... A könnyebb megértésért a példák között jó és hibás SET-eket is bemutatunk.

GYORS ELLENŐRZÉS – A kiválasztott három lap SET?

Ha a lapokon egy tulajdonságot vizsgálva 2 azonos és 1 különböző típus látható, akkor az nem SET. Például, ha 2 lap piros, 1 pedig lila, akkor az nem SET. Egy SET esetében vagy mindhárom kártyán azonos az adott tulajdonság, vagy laponként különböző.

KEZDŐ JÁTSZMA

Gyors ismerkedésként, bemelegítésként kezdjük kisebb paklival (csak a tömör formákkal). Ezáltal egy tulajdonságot kizárunk, a tartalmat. Amikor már könnyedén kiválasztjuk ebből a pakliból a SET-eket, akkor keverjük hozzá a pakli többi lapját is és játszunk a teljes játékot, mind a 4 tulajdonsággal.

A JÁTÉK

Az osztó összekeveri a kártyákat és 12 lapot képpel felfelé téglalap formában lehelyez az asztalra, úgy hogy mindenki jól lássa őket. A játékosok bármelyik felfedett kártyát levehetik, ha az SET-et képez. Minden alkalommal, amikor valaki SET-et talál, akkor a kiválasztott három lapot ellenőrzi a többi játékos is. Ha valóban SET, akkor a játékos megkapja a 3 lapot, amely 1 pontot ér, az osztó pedig 3 újabb lapot oszt a felvettek helyére. Mielőtt felvennénk a kártyákat, SET-et kell bemondanunk.

Hogyan is zajlik a játék: Nincsenek körök, az első játékos, aki SET-et kiált, veszi át az irányítást. Miután SETet mondott, senki más nem vehet le kártyákat, csak ő, egész addig amíg a megtalált SET lapjait fel nem veszi. A SET-et a bemondást követő pár másodpercen belül azonnal fel kell venni. Ha a bemondónak mégsincs SETje, vagy a kiválasztott SET hibás, akkor veszít 1 pontot és a hibásan felvett kártyák visszakerülnek a helyükre.

Amennyiben a kivett lapok valóban SET-et alkotnak, akkor a SET levétele után újabb lapokkal egészítjük ki 12-re a felcsapott lapokat. Ezután minden játékos azonnal keresi az új SET-eket a felcsapott lapok között.

Speciális eset: Ha mindenki egyetért, hogy nincs már levehető SET a fent lévő 12 lapban, akkor 3 plusz lap kerül az asztalra.

Amennyiben a 15 lapban sikerül SET-et találni, akkor nem kerül pótlásra a 3 lap, ezáltal újra 12 lap lesz lent az asztalon.

Megjegyzés: egy 12 lapos leosztásban 33 az 1-hez az esélye, hogy van benne SET, egy 15 laposban pedig 2500 az 1-hez.

A játék addig tart, amíg elfogy a pakli, és az asztalon lévő lapokból már nem lehet SET-et létrehozni. A játék végén előfordulhat, hogy maradnak lapok az asztalon, melyekből már nem lehet SET-et létrehozni. Ekkor megszámoljuk, kinek hány SET-je van. Minden SET 1 pontot ér. A legtöbb pontot (SET-et) gyűjtő játékos nyer. Ha hosszabb játékot szeretnénk, akkor miután pontoztunk, az osztó szerepet óramutató járásnak megfelelően tovább adjuk és egész addig játszunk, míg mindegyik játékosra rákerül az osztó szerep. A játékos a legnagyobb összesített pontszámmal, nyer.

Egyszemélyes játékmód: Kezdetnek ugyanúgy 12 lapot csapunk fel, mint több játékos esetén. Minden megtalált SET egy pontot ér. Ha nem találunk SET-et, akkor 3 új lapot teszünk ki, de egy SET értékét levonunk a végső pontszámból. Hogy megnyerjük a játékot, az utolsó 12 lapban is kell SET-et találnunk.

 

DÍJNYERTES JÁTÉK!

A SET minden idők egyik legtöbbet díjazott játéka. Több mint 25 legjobb játék díjat nyert, többek között: MENSA Select Award, Dr. Toy’ 10 Best Games Award, Creative Child’s Preferred Choice Award, Games Magazine „Games 100 Award”, Teacher’s Choice „Best 25 Games of the past 25 years”. Amenyniben a Set Enterprises Inc. további díjnyertes játékairól szeretne többet megtudni, akkor látogasson el a www.setgame.com oldalra. Ne hagyja ki a napi ingyenes feladványt sem.

Életkor
5-7 éves korig
Fiúnak vagy lánynak?
Fiúknak ajánljuk
Életkor
7-10 éves korig
10-12 éves korig
12 éves kortól
Fiúnak vagy lánynak?
Lányoknak ajánljuk
Fiúknak és lányoknak is ajánljuk

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Webáruházunkról

Szülinapi klub

Legnépszerűbb márkáink