Kópé Fajáték webáruház

Önfeledt játék, vidám tanulás

Játékok és könyvek

Zingo / ThinkFun

Zingo a Bingó! Társasjáték

A Zingo egy gyors, szórakoztató párosító játék. Nagyszerű időtöltés azoknak, akik még nem tudnak olvasni, és azoknak is, akik már tudnak, mert a játékhoz a képek és a leírt szavak egyaránt használhatóak.
Array
6990 Ft
Leírás

A Zingo egy gyors, szórakoztató párosító játék. Nagyszerű játék azoknak, akik még nem tudnak olvasni,és azoknak is, akik már tudnak, mert a játékhoz a képek és a leírt szavak egyaránt használhatóak.

A JÁTÉK RÖVID LEÍRÁSA

 

Töltsd fel a Zingo Adagolót

 

Told előrefelé a tetejénél fogva

 

Húzd vissza a tetejénél fogva

 

És már látszik is két Zingo lapocska!

 

A játék

Az osztó minden alkalommal elcsúsztatja az adagolót előre majd vissza, hogy két Zingo lapocska láthatóvá váljon.

Ha egy játékos ugyanolyan képet lát a Zingo lapocskán, mint amilyen Zingo tábláján van, hangosan kimondja a nevét, elveszi a lapocskát, és a Zingo tábláján a megfelelő képre helyezi. A fel nem használt lapocskákat az Osztó félrerakja.

Ha kettő vagy több játékos szeretné ugyanazt a lapocskát megszerezni, azé lesz, aki a leghamarabb kimondja a nevét. Az Osztó dönti el, hogy ki mondta először. Ha az Osztó úgy dönt, hogy döntetlen, a lapocskát visszarakja a Zingo Adagolóba.

Az Osztó a bíró! Ha egy játékos kimondja egy lapocskán szereplő ábra nevét, anélkül, hogy szüksége volna rá, az Osztónak figyelmeztetnie kell. Három ilyen figyelmeztetés után 1 db Zingo lapocskát le kell vennie a táblájáról. További három figyelmeztetés után még 1-et, és így tovább. A figyelmeztetett játékos döntheti el, hogy melyik lapocskát veszi le.

A győztes az lesz, aki eléri a “Blackout”-ot, vagyis az összes képet a Zingo tábláján Zingo lapocskák borítanak, és hangosan kimondja, hogy ZINGO, ezzel megnyerve a játékot. A következő játékban a győztes lesz az Osztó

 

Különböző nehézségű játékok

A Zingo tábláknak két oldaluk van, ezért különböző nehézségű játékokra is módot ad.

A zöld szélű táblákon szereplő ábrák, kevesebbszer ismétlődnek a többi táblán. A legtöbb esetben a játékosoknak nem kell versenyezni a lapocskákért. Ezen a szinten van ugyan verseny a játékosok között, de nem túl erős, így ezt inkább a fiatalabb játékosoknak ajánljuk.

A piros szélű táblákon több ábra azonos a többi táblán szereplőkkel. Ezen a szinten tehát nagy a verseny a játékosok között, ez teszi még izgalamasabbá a játékot. Ezt a verziót idősebb vagy gyakorlott játékosoknak ajánljuk.

 

Játék Változatok

Mini-Zingo: Az győz, akinek 3 lapocskája lesz egy sorban vizszintesen, függőlegesen vagy keresztben, vagy négyszögben.

Zany Zingo: Válasszanak a játékosok egy formát, amely szerint el kell helyezni a Zingo lapocskákat a Zingo táblán. Lehet akár négyzet, kereszt, négy sarok, stb alakzatban. Akinek először kijön a minta, az nyer.

Több táblás Zingo: Ebben az esetben a játékosok kettő vagy több Zingo táblát is használnak egyszerre egy játék során. A győztes az lesz, aki elsőként kitölt legalább egy kártyáját.

 

A Zingo a következő tanulási és szociális készségeket fejleszti:

               Képzelőerő / szófelismerés

               Képzelőerő / szópárosítás

               Helyesírás

               Szókincs

               Koncentráció és memória

               

Életkor
3-5 éves korig
5-7 éves korig
Fiúnak vagy lánynak?
Fiúknak ajánljuk
Lányoknak ajánljuk
Fiúknak és lányoknak is ajánljuk

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Gyermekvilág cikkek

Maradjunk kapcsolatban!

Szeretném, hogy kapcsolatban maradjunk, ezért hozzájárulok, hogy a kopefajatek.hu webáruháztól hírlevelet kapjak.
Az Adatkezelési Tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Legnépszerűbb márkáink

Kövess minket a Facebook-on!