Kópé Fajáték webáruház

Önfeledt játék, vidám tanulás

Játékok és könyvek

Hírlevél

Szeretném, hogy kapcsolatban maradjunk, ezért hozzájárulok, hogy a kopefajatek.hu webáruháztól hírlevelet kapjak.
Használati feltételek
Háromszög dominó

Háromszög dominó

Array
4290 Ft
2-3 munkanap
Leírás

Játékszabály:


1.    A pontszerzéshez írjuk le minden játékos nevét vagy nevének kezdőbetűjét. Minden egyes játék befejeztével a játékvezető hozzáadja, vagy levonja a pontokat a játékosok nevével (vagy nevének kezdőbetűjével) ellátott oszlopból. Egy játékban összesen 400 pontot lehet szerezni, de egy játék számos körből áll.

2.    Fordítsuk fel az összes tri-dominót fejjel lefelé és keverjük össze. A játékosok számától függően minden játékos az alábbiakban megadott számú dominót választ magának:
2 játékos 9 db dominó/játékos
3-4 játékos 7 db dominó/játékos
5-6 játékos 6 db dominó/játékos

3.    Az a játékos kezdi a játékot, akinek a három legnagyobb, megeggyező számmal ellátott tri-dominója van az általa korábban kiválasztott dominók közül. A kezdőjátékos felfordítja dominóit az asztalon. Három 5-ös a legnagyobb, ezt a három 4-es, majd a három 3-as követi és így tovább. A kezdőjátékos megkapja a három dominón található három azonos szám összegét (ötösök esetén 3X5) plusz 10 extra pontot a kezdésért. Amennyiben három 0 kezd, úgy a 10 extra kezdőpont mellé még 30 pont bonuszt kap a játékos.

4.    A játékos, akinél három tri-dominó van és három nulla megjátszhatja mindkettőt. Összegyűjtheti pontjait a 3. szabály szerint. Miután megjátszotta a három 0-t bizonyítania kell, hogy nála van a 3 legnagyobb tri-dominó is.

5.    Amennyiben egyetlen játékos sem rendelkezik három megegyező számú tri-dominóval, akkor az a játékos kezd, akinél a legnagyobb (össz)értékű dominó van. Ez esetben a játékos megkapja a tri-domonión lévő három szám összegét, de nem kap bonusz pontot.

6.    Az óra járásával megegyezően következő játékos megpróbálja saját dominóját hozzáilleszteni a kezdőjátékos dominójához. Amennyiben sikerrel jár, az adott játékos megkapja a dominóján lévő három szám összértékét.

7.    Amennyiben egy játékos nem tudja párosítani egyetlen dominóját sem az asztalon lévő tri-dominókkal, húznia kell a „közös”-ből (a lefordítva maradt dominók közül) egészen addig, amíg nem húz egy olyat, amit le tudna tenni. Minden egyes dominó felvételével a közösből, az adott játékostól le kell vonni 5 pontot büntetésként. Ehhez persze ügyelni kell arra, hogy hány darab dominót vett fel az adott játékos a „közösből”. Legegyszerűbb, ha a „közösből” húzott dominókat külön választjuk a már meglévő dominóinktól, így a játékvezető könnyen összesítheti a büntetőpontokat.

Jó szórakozást Kívánunk!

Tartalom: 28 db

18,5 x 9,5 x 4 cm

Életkor
5-7 éves korig
Fiúnak vagy lánynak?
Fiúknak ajánljuk
Életkor
7-10 éves korig
10-12 éves korig
12 éves kortól
Fiúnak vagy lánynak?
Lányoknak ajánljuk
Fiúknak és lányoknak is ajánljuk

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.